Mi is az a Málna PC?

Mi is az a Málna PC?

A Raspberry Pi, a 2012-es megjelenése óta a legolcsóbb és legnépszerűbb mini számítógép.

A Raspberry Pi bankkártya méretével, kedvező árával és egyedi nyílt forrású HW és SW kialakításával egy új kategóriát teremtett. Vannak ugyan követői, de népszerűségét aligha lehet mára már túlszárnyalni. A Málna PC egy új kategória! Már nem csupán a Raspberry Pi, hanem annak kiegészítői és a kompatibilitásra törekvő követői is, mint a Banana Pi, a kategória részesei lettek. A gyári kiegészítőkön kívül világszerte növekszik az egyedileg épített bővítő panelek, perifériák, kábelek, érzékelők, dobozok és egyéb kütyük száma is.

Mi még a Málna PC? A Raspberry Pi alapítvány eredeti célja, hogy ösztönözzék az alapvető számítógépes ismeretek tanulását iskolások részére. A „Málna PC” megalkotása a legátütőbb dolog az oktatásnak ezen a területén, ami PC-k megjelenése óta történt! Olcsó, lényegre törő és átlátható tanítási módszereket kínál mind a programozás, mind a HW elektronika irányában legyen szó gyermekekről vagy felnőttekről. A Málna PC egy olyan oktatási eszköz, aminek lehetőségei messze túlmutatnak a jelenlegi rendszereken, azok árának töredékéért.

A Raspberry Pi által bevezetett nyitottságnak köszönhetően mára már világszerte rengeteg “Pi közösség” alakult és tagjaik megosztják tapasztalataikat, nem csak egymás közt, hanem bárki számára, jogdíjak és szabadalmak nélkül. A “Málna PC” egy forradalom a szabad felhasználású programok megalkotásának területén.

További részletek: http://malnapc.hu/mi-is-az-a-malna-pc/